Голосування за відставку Степанова відбудеться вже завтра / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький заявляє, що більшість у фракції "Слуга народу" підтримує відставку міністра охорони здоров'я України Максима Степанова.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив у коментарі журналістам під час засідання фракції.

"Завтра буде зал визначатися... Більшість фракції усе одно налаштована, що міністр не все зробив для того, щоб в країні було нормально з вакцинацією і з боротьбою з епідемією", - сказав Радуцький.

Відео дня

Він зазначив, що сьогодні під час розгляду цього питання на профільному комітеті ситуація була "50 на 50".

"У фракції - те, що я бачу зараз по залу, - десь 90/10", - додав Радуцький і уточнив, що таким чином, більшість у фракції підтримує відставку Степанова.

Водночас голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія під час брифінгу дав прогноз, що у Верховній Раді набереться до 270 голосів за відставку міністра охорони здоров'я України Максима Степанова.

Відповідаючи на запитання, скільки нині є голосів за відставку Степанова, Арахамія сказав: "Мій прогноз, що завтра в залі буде десь 250-270 голосів".

На його думку, від "СН" за відставку Степанова буде близько 200 голосів.

Читайте такожНе вистачило одного голосу: комітет Ради не підтримав відставку Степанова

Відставка Степанова: що відомо

  • Сьогодні, 17 травня, лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія на засіданні профільного комітету Верховної Ради пояснив, чому потрібно проголосувати за відставку Степанова. Він наголосив, що ні для нікого не секрет, що між Степановим та прем’єр-міністром Денисом Шмигалем був конфлікт, і “в такій ситуації говорити про тісну співпрацю неможливо”.
  • За словами Арахамії, немає нормального професійного діалогу з прем’єр-міністром, і про цей конфлікт знають і у ВР, і в профільному комітеті.
  • Крім того, лідер фракції "СН" нагадав, що Степанов не налагодив співпрацю і з профільним комітетом парламенту.
  • Він розповів, що Степанов зустрічався з президентом України Володимиром Зеленським, який запропонував йому піти у відставку з власної ініціативи, але той відмовився.
  • Арахамія наголосив, що зараз “ми маємо зробити те, що запропонував президент, і звільнити міністра з цієї посади”.