Росія окупувала Крим у 2014 році / фото УНІАН

Через два тижні на засіданні Ради національної безпеки і оборони України розглядатиметься проект Державної стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованого Криму.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив Секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу після засідання Ради нацбезпеки і оборони.

Читайте такожЗеленський створив оргкомітет з підготовки саміту "Кримської платформи"

Відео дня

Він наголосив, що сьогодні на РНБО розглядалося чотири питання, одне з них – це проект державної стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

За словами Данілова, воно розглядалося "у закритому режимі".

Секретар РНБО пояснив, що даний проект складається з двох частин, і сьогодні на порядку денному було питання щодо військової складової, а через два тижні "буде відкрита для суспільства частина", яка відпрацьовується уже цілий рік.

Окупація Криму: довідка УНІАН

  • Росія окупувала український Крим, ввівши на територію півострова військових і організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловилися за приєднання Криму до РФ.
  • 18 березня 2014 року в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.
  • Країни Заходу не визнали анексію Криму і ввели санкції проти Росії.
  • Верховна Рада офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.