Блінкен побуває в Михайлівському монастирі / фото УНІАН

Держсекретар США Ентоні Блінкен в ході свого візиту в Україну зустрінеться з предстоятелем Православної церкви України митрополитом Епіфанієм.

Читайте такожPolitico: у США з Україною посилюється напруга через вакцини від COVID-19

Про це йдеться у програмі візиту Блінкена в Україну, яке було опубліковано на сайті Держдепу США. Так, Блінкен, глава МЗС Дмитро Кулеба і Єпіфаній покладуть квіти до меморіалу загиблим захисникам України. 

Відео дня

Потім Блінкен і Єпіфаній відвідають столичний Михайлівський Золотоверхий монастир. Після цього глава американської дипломатії відправиться на зустріч з президентом України Володимиром Зеленським.

Візит Блінкена до Києва

  • Робочий візит держсекретаря США в Україну відбудеться 5-6 травня. Блінкен приїхав до Києва на запрошення глави МЗС Дмитра Кулеби.
  • 6 травня глави української та американської дипломатії проведуть переговори. Вони обговорять розвиток стратегічного партнерства України та США, поглиблення взаємодії у політичній сфері та сфері безпеки, збільшення обсягів торгівлі та інвестицій.
  • Також Блінкен проведе зустріч з президентом України Володимиром Зеленським, іншими вищими посадовими особами та представниками громадянського суспільства.