Глава ОБСЄ відвідала Маріуполь / фото twitter.com/AnnLinde

Глава організації з безпеки та співробітництва в Європі й міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде прибула в Україну з робочим візитом. В першу чергу вона відвідала Маріуполь.

Про це дипломат повідомила у своєму Twitter.

За словами Лінде, вона спочатку відвідала порт Маріуполя, де оцінила ситуацію з безпекою в Азовському морі.

Відео дня

"Суверенітет та територіальна цілісність України повинні дотримуватися відповідно до міжнародного права і зобов'язань ОБСЄ", - запевнила дипломат.

Читайте такожЛідери G7 закликали Росію відвести війська від кордонів України

У свою чергу заступник Міністра закордонних справ України Василь Боднар у Facebook повідомив, що адміністрація порту розповіла про проблеми в роботі після 2014 року через російську агресію та часткове блокування Керченської протоки.

Крім того, голова ОБСЄ провела зустріч із заступником Міністра оборони України та командиром тактичної групи "Маріуполь", в ході якої обговорили питання безпеки в Азовському морі й зміцнення оборони.

20 січня вона відвідала зону ООС і заявила про пріоритетність врегулювання ситуації на Донбасі. Лінде закликає робити більше для поліпшення умов життя цивільного населення на Донбасі.

А вже 4 лютого Анн Лінде зустрілася з Міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим для обговорення ситуації в Україні. При цьому вона запевнила, що врегулювання конфліктів є основним пріоритетом шведського головування.

Вас також можуть зацікавити новини: