Комаровський дав поради Зеленському щодо зустрічі з Путіним / фото УНІАН

Відомий український лікар Євген Комаровський заявив, що президент Володимир Зеленський має вести переговори з російським колегою Володимиром Путіним. За словами Комаровського, під час такої розмови не слід спокушатися й ставити нереальні цілі.

Про це він сказав в ефірі каналу "Україна 24".

Переговори двох президентів, вважає він, повинні принести Україні максимальну вигоду. 

Відео дня

"Ось ми увійшли в співпрацю з ворогом, і він на цьому заробив. А якщо на цьому заробили ми? А якщо обидва збідніли, але ресурси ворога більше? На жаль "малювальники червоних ліній" для себе визначилися. Це пропаганда на рівні релігійної нетерпимості. Нам потрібна політика проукраїнського прагматизму", - заявив лікар.

Він також звинуватив у зриві переговорів з Путіним опозицію, яка ставила Зеленському "червоні лінії". 

Читайте також"Класний кейс": Комаровський назвав головне досягнення президента Зеленського за 2,5 роки роботи (відео)

"Значить треба йти від простого до складного – газ, транспорт, консульська допомога, повноцінна дипломатія. Обговорювати повернення полонених, територій простіше, коли є посол в країні. Ви виступали в аудиторії? У цей момент вас цікавлять не ті, хто вам аплодують, а скептики. І ти починаєш до них звертатися. Ось в цю біду потрапив і Зеленський: ставши вождем, він себе, на жаль, позиціонував, він почав працювати зі своїми опонентами. Поставив мету сподобатися їм і став як вони", - сказав Комаровський.

Лікар прогнозує, що зустріч Зеленського з Путіним пройде перед виборами президента України.

"Всі знають, що рейтинг того кандидата, що проведе зустріч з Путіним, зросте. Тому, щоб накидати собі голосів, він зустрінеться з ним. Але переговори будуть, якщо влада сподобається Путіну", - говорить він.

Зустріч Зеленського і Путіна

3 жовтня Зеленський заявив, що готовий до зустрічі з Путіним, але оточення президента РФ цього не хоче. Результат від такої зустрічі буде в будь-якому випадку, адже він також потрібен і російському народу, вважає Зеленський.

6 жовтня російські ЗМІ повідомили, що РФ нібито кілька місяців тому направила Україні список питань для зустрічі Зеленського і Путіна. Всього в списку питань російської сторони нібито 12 пунктів.

Прес-секретар президента України Сергій Нікіфоров повідомив, що "президент України буде готовий обговорювати запропонований Москвою порядок денний, як тільки з українсько-російських відносин зникнуть такі фундаментальні питання, як окупація Росією частини української території або утримання в заручниках українських громадян". За словами Нікіфорова, Зеленський вважає, що прямий діалог з Путіним повинен будуватися на тому, що "українське і російське суспільства вважають першочерговим, а це – шлях до миру".