Олександр Гайду

Корупційний скандал є показником роботи Держпродспоживслужби та її керівництва - нардеп Олександр Гайду про кричущі факти корупції та порушення в ДПСС

Про це повідомляє прес-служба політика, пише "Голос UA".

Нагадаємо, що через постійні порушення і скарги, в кінці березня цього року, народні депутати України створили робочу групу, яка повинна була перевірити дотримання норм законодавства Південним міжрегіональним Головним управлінням Держпродспоживслужби і територіальними органами Держпродспоживслужби в Миколаївській, Херсонській та Одеській областях.

Відео дня

До складу робочої групи увійшли народні депутати України: Сергій Бунін, Артем Чорноморов, Сергій Литвиненко, Степан Чернявський Артем Нагаєвський. Головою робочої групи було обрано Олександра Гайду.

Початок роботи робочої групи було заплановано на 30 березня, про що нардепи повідомили в офіційних зверненнях керівництво ДПСС з проханням відрядити співробітників Держпродспоживслужби в робочу поїздку для контролю роботи територіальних підрозділів. Однак керівник відомства Владислава Магалецька проігнорувала вимоги народних депутатів, тим самим продемонструвавши своє небажання розібратися в наявній інформації про факти протиправних дій працівників служби.

Як наслідок бездіяльності Магалецької на вимоги депутатів, 13 квітня співробітниками ГУ НПУ в Миколаївській області спільно з прокуратурою Миколаївської області був затриманий перший заступник начальника Миколаївського обласного управління Держпродспоживслужби за вимагання хабара в розмірі 2 тисяч доларів США.

У свою чергу, Олександр Гайду нагадав про те, що робоча група з перевірки дотримання норм законодавства ДПСС була створена з метою запобігання порушенням чинного законодавства з боку працівників відомства.

Він заявив, що черговий корупційний скандал є показником роботи Держпродспоживслужби та її керівництва.

"Черговий хабар серед чиновників Держпродспоживслужби - відомства, на діяльність якого надходять постійні скарги від бізнесу. Зазначу одну важливу деталь, до створення робочої групи, ми неодноразово зверталися до Владислави Магалецької з вимогою змінити підхід до формування кадрів і посилити критерії підбору кадрів у службі, засновуючи їх виключно на професійних якостях кандидатів.  Однак, висловлені депутатами вимоги, пані Магалецька залишила без уваги, а коментувати роботу своїх підлеглих вона відмовилася. Замість того щоб виконувати свої прямі функціональні обов'язки, Владислава Магалецька звернулася до регламентного комітету ВР України, скаржачись на дії створеної депутатами робочої групи. І, як показали недавні події, ми мали рацію: їм усім є, що приховувати. Варто зазначити, що затриманого чиновника на цю посаду рекомендувала особисто Владислава Магалецька! Тепер у робочої групи є всі підстави вважати діяльність Владислави Магалецької на посаді керівника відомства неефективною і вимагає кардинальних змін", – заявив Олександр Гайду.