Делегація хоче продемонструвати солідарність з Україною / фото УНІАН, Микола Тис

В Україну 20 квітня прибуде делегація на чолі з віцемаршалом Сейму Польщі Малґожатою Ґосєвською.

Читайте такожПЦУ закликала Росію припинити агресію проти УкраїниПро це пише Крим.Реалії з посиланням на пресслужбу посольства Польщі в Києві.

Делегація хоче продемонструвати солідарність країн «Люблінського трикутника» з Україною.

Відео дня

«Перед лицем необґрунтованої ескалації безпекової ситуації навколо та в Україні внаслідок концентрації збройних сил Російської Федерації, парламентарі країн «Люблінського трикутника» з ініціативи польської сторони вирішили продемонструвати солідарність та висловити спільний заклик до поваги норм міжнародного права. У зв’язку із цим 20-23 квітня 2021 року віцемаршалок Сейму Республіки Польща пані Малґожата Ґосєвська відвідає Україну разом з делегацією», – йдеться в повідомленні.

Вони планують провести зустріч у форматі «Люблінського трикутника» в Маріуполі, а також відвідати Авдіївку та Слов’янськ.

Що таке "Люблінський трикутник":

  • 28 липня Кулеба заявив про започаткування ініціативи під назвою "Люблінський трикутник" як тристоронню платформу для політичного, економічного та соціального співробітництва між Україною, Республікою Польща та Литовською Республікою
  • Згідно з домовленістю, глави МЗС цих країн проводитимуть регулярні зустрічі.
  • Перед початком протестів у Білорусі міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з главою МЗС Республіки Білорусь Володимиром Макеєм та запросив його як почесного гостя на зустріч міністрів закордонних справ України, Литви та Польщі.