Тіхановська - лідер білоруської опозиції / Фото: REUTERS

Міністри закордонних справ України, Литви і Польщі проведуть онлайн-засідання за участі представниці опозиції Білорусі Світлани Тіхановської.

Про це йдеться в повідомленні МЗС України.

"29 січня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба разом з литовським колегою Габріеліусом Ландсбергісом та польським колегою Збігнєвом Рау проведуть в онлайн-форматі перше засідання Люблінського трикутника", - йдеться у повідмоленні.

Відео дня

Зокрема, глави зовнішньополітичних відомств обговорять спільні кроки для протидії викликам та загрозам у Центральній Європі, окреслять пріоритетні напрями співпраці «Люблінського трикутника» у 2021 році.

Читайте такожШмигаль запропонував Дуді розширити формат "Люблінського трикутника"

За ініціативи української сторони у засіданні візьме участь запрошена гостя - лідерка білоруської опозиції Тіхановська.

Крім того, за підсумками спілкування о 12.15 Кулеба проведе онлайн-брифінг, під час якого розповість про підсумки першої зустрічі глав МЗС країн «Люблінського трикутника» та інші актуальні питання зовнішньої політики України.

Що таке "Люблінський трикутник":

  • 28 липня Кулеба заявив про започаткування ініціативи під назвою "Люблінський трикутник" як тристоронню платформу для політичного, економічного та соціального співробітництва між Україною, Республікою Польща та Литовською Республікою
  • Згідно з домовленістю, глави МЗС цих країн проводитимуть регулярні зустрічі.
  • Перед початком протестів у Білорусі міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з главою МЗС Республіки Білорусь Володимиром Макеєм та запросив його як почесного гостя на зустріч міністрів закордонних справ України, Литви та Польщі.