Протести Стерненко - в Одесі зібралась акція на підтримку активіста під СІЗО / gdb.rferl.org

Понад 20 людей зібралися на акцію підтримки засудженого активіста Сергія Стерненка біля СІЗО в Одесі, де його нині утримують.

Читайте такожПрихильники Стерненка заявили про "останню мирну акцію"

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Відео дня

Організаторами виступила низка організацій. Присутні вимагають політичної відповідальності для генерального прокурора, міністра внутрішніх справ і президента.

Наразі наймасштабніша акція протесту триває у Києві. Дивіться онлайн-трансляцію на УНІАН.

Вирок Стерненку і реакція суспільства

  • 23 лютого Приморський райсуд Одеси призначив Стерненку покарання у вигляді позбавлення волі на 7 років і 3 місяці з конфіскацією половини майна у справі за обвинуваченням у викраденні місцевого депутата, учасника антимайдану Сергія Щербича.
  • Його та ще одного обвинуваченого у справі Руслана Демчука взяли під варту в залі суду та відвезли до СІЗО, де вони пробудуть до набрання вироком законної сили.
  • Ввечері того ж дня у десятках міст України та за кордоном відбулися акції протесту громадян, обурених вироком Стерненку.
  • Зокрема, у Києві на акції біля Офісу президента сталися сутички між протестувальниками і правоохоронцями. За даними поліції, було затримано 24 осіб. Постраждали 27 поліцейських та військовослужбовців Нацгвардії.
  • Також протестувальники анонсували з 27 лютого безстрокову акцію протесту на захист Стерненка.