Саакашвілі зібрався до Грузії \ фото УНІАН

Голова виконавчого комітету Національної ради реформ України, екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі полетить до Грузії 2 жовтня рейсом Київ-Тбілісі.

Про це політик повідомив у відеозверненні на сторінці в соцмережі.

У Грузії 2 жовтня пройдуть вибори до місцевих органів влади. За словами Саакашвілі, вирішується доля його країни, він не зможе спостерігати за цим осторонь. "Звичайно ж, я, як і сказав, взяв квиток на вечір 2 жовтня, щоб разом з вами бути в Тбілісі і захистити ваше волевиявлення, а також взяти участь у порятунку Грузії", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожАрешту не боїться: Саакашвілі зібрався до Грузії

Саакашвілі закликав громадян Грузії піти на вибори й проголосувати, а після закриття дільниць вийти в центри міст, сіл і разом "захистити завойовану перемогу".

Справа проти Саакашвілі у Грузії

У Грузії Саакашвілі, який поїхав з країни у 2013 році, заочно засудили до шести років ув'язнення. Його визнали винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Гелашвілі.

Саакашвілі в українській політиці

Вперше екс-президент Грузії переїхав працювати до України після Євромайдану. Він отримав українське громадянство й очолив Одеську обласну держадміністрацію.

Після гострої критики на адресу Петра Порошенка, той звільнив Саакашвілі і позбавив його українського громадянства.

Проте Саакашвілі прорвався через польський кордон і всю зиму 2017-2018 років організовував у Києві протести проти Петра Порошенка. Врешті його  депортували з України, але він повернувся після перемоги на президентських виборах Володимира Зеленського, який повернув йому українське громадянство.

У 2020 році Саакашвілі отримав посаду голови виконкому Ради реформ - дорадчого органу при Володимиру Зеленському.