У ВР акредитовано близько 4 тисяс представників ЗМІ / фото УНІАН

Перший віце-спікер Верховної Ради України Олександр Корнієнко анонсував зміни до порядку акредитації журналістів в парламенті.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

Корнієнко нагадав, що у ВР акредитовано близько 4 тис. представників ЗМІ.

Відео дня

"Я за те, і ми обговоримо це з Інформаційною службою, щоб ми виділили таку нову категорію, якої ще немає, яка називається "парламентські кореспонденти". Щоб кожне видання сказало, хто від нього парламентський кореспондент", - розповів Корнієнко.

Він зазначив, що налаштований на те, аби "до кулуарів потрапляли лише парламентські кореспонденти, які серйозно цим займаються, постійно".

Читайте такожУ Верховній Раді створять робочу групу для внесення змін до Регламенту

"Серед цих 4-х тисяч людей точно є аферисти. Я навіть їх бачив... Вони представляють або видання якесь "Серп і молот" 1992 року, давно неіснуюче, або просто якісь самоназвані люди з візитівками. Це точно жорстко буде присікатися", - сказав Корнієнко.

За його словами, для регіональних ЗМІ можуть впровадити прес-конференції по Zoom.

Крім того, додав Корнієнко, ближче до грудня може відбутися його прес-конференція спільно з головою ВР Русланом Стефанчуком.

Як повідомляв УНІАН, екс-голова Дмитро Разумков перед голосуванням за відставку його з посади зняв обмеження доступу журналістів до кулуарів ВР.