Сергій Шефір / фото УНІАН

22 вересня стався замах на Сергія Шефіра – помічника президента Володимира Зеленського. Сам Шефір в інциденті не постраждав – кулі стрілка потрапили в його водія. Розповідаємо, чим відомий Сергій Шефір, і що пов'язує його з Володимиром Зеленським крім посади.

Сергій Шефір: біографія

Сергій Шефір народився 25 травня 1964 року в Кривому Розі. У Сергія є старший брат Борис Шефір. Сергій закінчив Криворізький гірничорудний інститут за спеціальністю механіка, але після закінчення навчання не став працювати за професією. 

Сергій з юності грав у криворізьких командах КВК. З 1995 року разом з братом працював редактором команди КВК Олександра Маслякова в Москві. У 2003 році разом з братом і Володимиром Зеленським заснував свою студію "95 квартал".

Відео дня

Сергій Шефір є співавтором сценарію шоу "Вечірній квартал", а також сценаристом і продюсером таких відомих фільмів як "Ржевський проти Наполеона", "Я буду поруч" і "8 перших побачень". Сергій і Борис Шефіри продюсували серіали "Свати" і "Слуга народу".

У 2019 році був назначений першим помічником президента Володимира Зеленського. У Сергія Шефіра є дружина Лариса і син Микита, який працює помічником депутата Юрія Киселя. Крім "Кварталу 95" також є засновником "Ліги Сміху", декількох анімаційних студій і мережі ресторанів.