Олександр Шевченко, Александр Шевченко

38% опитаних на виборчому окрузі №87 на Прикарпатті вважають, що на виборах 28 березня переміг Олександр Шевченко.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 8-13 квітня 2021 року серед мешканців одномандатного виборчого округу №87.

Крім того, 25% – переконані, що переможцем вийшов В.Вірастюк, 10% – Р.Кошулинський. Чверть опитаних вагалися із відповіддю.

Відео дня

Читайте такожДовибори на скандальному окрузі на Прикарпатті: Шевченку довіряють 55% опитаних33% опитаних вважають, що на виборах були значні фальсифікації, 16% – незначні. 23% переконані, що фальсифікацій не було, 28% – не змогли відповісти. При цьому 30% переконані, що вибори фальсифікували на користь В.Вірастюка, 16% – на користь О.Шевченка. Лише від 1 до 3% – на користь інших кандидатів.

49% підтримують ідею скасування результатів виборів в окрузі та призначення повторного голосування. 40% – не підтримують. Найбільше останніх серед виборців партії «Слуга народу» та В.Вірастюка.

Якби повторні вибори на окрузі відбувалися найближчої неділі, то 43,3 тих, хто визначився і має намір прийти на них, проголосували б за О.Шевченка, 26,7% – за Р.Кошулинського, 23,9% – за В.Вірастюка. Інших кандидатів, які брали участь у виборах 28 березня, підтримали б менше 2% опитаних.

Вибори у 87-му окрузі: що відомо

  • 17 листопада 2020 року Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата Зіновія Андрійовича. Він входив до фракції "Слуга народу", обирався до парламенту у виборчому окрузі №87 Івано-Франківської області. На місцевих виборах 25 жовтня Андрійовича обрали на посаду Надвірнянського міського голови Івано-Франківської області.
  • Нові вибори у 87-му окрузі відбулися 28 березня.
  • 31 березня у Центрвиборчкомі заявили, що діяльність окружної виборчої комісії заблокована через відсутність кворуму. ЦВК 30 і 31 березня замінювала деяких членів ОВК.
  • Згодом на двох дільницях округу вибори визнали недійсними.
  • У Надвірній під час перерахунку голосів недорахувалися сотні бюлетенів на користь Олександра Шевченка.
  • 4 квітня в одномандатному виборчому окрузі №87 (Івано-Франківська область) завершили підрахунок голосів. Переможцем з мінімальним відривом визнали Василя Вірастюка. "Вірастюк 31,25% VS Шевченко 29,69%. Розрив менш як 750 голосів. "Клони" Шевченка взяли 499 голосів", - йдеться у повідомленні. При цьому, результати виборів на 5 дільницях скасували. Зникли близько 500 бюлетенів. Згідно з інформацією в протоколах від ДВК, це голоси за Шевченка.
  • 12 квітня Івано-Франківський окружний адміністративний суд визнав протиправним підсумковий протокол ОВК щодо результатів голосування на довиборах до Верховної Ради на 87-виборчому окрузі.