Олександр Тупицький / фото REUTERS

За місцем проживання Олександра Тупицького, указ про призначення якого на посаду судді Конституційного Суду України (КСУ) скасували, проходить обшук.

Читайте такожУ КСУ двовладдя: Тупицький і Головатий називають себе чинними очільниками судуПро це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерела у ДБР.

Зазначається, що слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) прийшли за адресою його проживання о 6:00 ранку 13 травня.

Відео дня

Обшук проводиться у присутності Тупицького, його дружини, двох малолітніх дітей та адвоката.

«Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального злочину або майна, яке було отримано в результаті його вчинення, а також з метою встановлення розшукуваних осіб», - йдеться у відповідній постанові Печерського суду.

При цьому в постанові не наводиться зміст доказів, оскільки клопотання обмежена таємницею досудового розслідування. Зазначається, що судове засідання, на якому було прийнято рішення про обшуки, проводилося в закритому режимі відповідно до КПК України.

Відсторонення Тупицького: подробиці

27 березня президент України Володимир Зеленський скасував укази Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями Конституційного суду.

Представник президента у КСУ, нардеп Федір Веніславський назвав рішення глави держави абсолютно правильним та закономірним.

За словами власне Зеленського, указ підписано за результатами проведеного аудиту рішень Януковича, які могли потенційно зашкодити національній безпеці країні.

До Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду 29 березня надійшли позови про оскарження указу президента.