Депутати від "Слуги Народу" вирішили, як покарати Тищенка і Шевченка / фото УНІАН

У партії "Слуга народу" вирішили, як потрібно покарати двох депутатів Євгена Шевченка та Миколу Тищенка.

Відповідне рішення ухвалили на онлайн-засіданні фракції, повідомляє сайт політсили.

Депутати вирішили, що за вечірку під час карантину депутат Микола Тищенко має сплатити "максимальний штраф, передбачений законодавством".

Відео дня

Також депутати фракції запланували провести голосування через збір підписів щодо можливого виключення із фракції Євгена Шевченка, який раніше з'їздив з візитом до самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

У політичній силі повідомили, що ні "Слуга народу", ні Міністерство закордонних справ чи Офіс Президента України не уповноважував Шевченка на проведення будь-яких перемовин з владою Білорусі.

Читайте також"Сподіваюся, ви мене зрозумієте": дружина Тищенка вперше відреагувала на скандал з вечіркою

Вечірка Тищенка: суть скандалу

  • Нардеп від правлячої "Слуги народу" Микола Тищенко знову відзначився порушенням карантину. Депутат вирішив влаштувати пишну вечірку на честь дня народження своєї дружини Алли Барановської.
  • За попередньою інформацією, вона пройшла в ресторані готелю Fairmont. Умови локдауна в Києві забороняють роботу ресторанів і готелів в будь-який час доби, крім ранкового.
  • Один з помічників нардепа заявив, що святкування дня народження дружини Тищенка проходило вдома у "слуги народу". Втім, журналістам вдалося зафіксувати його машину біля готелю, де, імовірно, відбулася вечірка.
  • За фактом порушення карантину поліція розпочала кримінальне провадження.
  • Сам Тищенко заявив, що карантин не порушував.

Читайте також"Довго до мене придивлявся": нардеп Шевченко про свій скандальний візит до Лукашенка

Зустріч нардепа Шевченка з Лукашенком