Ухвалення закону про реформування СБУ пришвидшить рух України до НАТО / фото УНІАН

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що ухвалення закону про реформування Служби безпеки України пришвидшить рух України до НАТО.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він заявив під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте такожПрезидент назвав План дій щодо членства в НАТО найближчою метою України

Відео дня

Зокрема, Столтенберг сказав, що законопроект про реформування СБУ (проект закону "Про внесення змін до закону України "Про Службу безпеки України" щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України" – УНІАН), який зараз перебуває в парламенті, допоможе пришвидшити рух України до Альянсу.

Реформування СБУ: що відомо

У січні Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону про внесення змін до закону України "Про Службу безпеки України" щодо вдосконалення організаційно-правових засад діяльності СБУ (№3196-д).

Наразі до законопроекту про реформування СБУ народні депутати України внесли вже понад 2 тисячі поправок.

Україна-НАТО: що відомо

  • 12 червня 2020 року Північноатлантичний альянс визнав Україну учасником Програми розширених можливостей НАТО (NATO’s Enhanced Opportunities Program – EOP).
  • Як заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, Україна отримає користь від розширеного доступу до програм взаємосумісності військ і ширшу можливість брати участь у військових навчаннях НАТО та здійснювати обмін інформацією, в тому числі набутим досвідом.
  • Сьогодні, 25 лютого, генсек НАТО під час телефонної розмови нагадав Зеленському про важливість втілення реформ.
  • 9 лютого 2021 року Столтенберг наголосив, що наближення України до членства в НАТО залежить від успіху в реалізації реформ. Зокрема, Україна повинна зміцнювати демократичні інституції, боротися з корупцією, запроваджувати демократичний політичний контроль над ЗСУ.