Зеленський заявив, що НАТО необхідна Україні /фото president.gov.ua

Північноатлантичному альянсу необхідна Україна. Без Києва НАТО буде слабкіше.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у Нью-Йорку.

Український президент зазначив, що в Альянсі не все спокійно, про що свідчить ситуація з оборонними контрактами з Європейським союзом.

Відео дня

"Мені здається, що Україна не просто не в глухому куті сьогодні. Я вважаю, що Україна, нарешті, може спокійно говорити, що без такої держави як Україна, Альянс буде слабшим. І це буде вибір Альянсу - чи хочуть вони мати потужний Альянс, щоб захищати країни, особливо - маленькі, які, вступаючи в Північноатлантичний альянс, дуже вірили в такий захист", - підсумував Зеленський.

Читайте такожМи не клуб для обраних: Дуда висловився за розширення ЄС, маючи на увазі УкраїнуГенасамблея ООН та виступ Зеленського

21 та 22 вересня президент України Володимир Зеленський, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та українська делегація перебувають з візитом до США, де беруть участь у роботі 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Цього року вона присвячена питанням протидії пандемії коронавірусу COVID – 19, а також збереження навколишнього середовища - паралельно проходитиме кілька великих міжнародних форумів зі зміни клімату та захисту навколишнього середовища. Загальні дебати триватимуть до 27 вересня.

Виступ Володимира Зеленського відбудеться 22 вересня.

Генеральна Асамблея є головним дорадчим органом ООН. У неї входять представники всіх держав-членів організації, кожна з яких має один голос. У складі Генасамблеї станом на зараз 193 держави.

Відносини України і Росії зіпсувалися після того, як РФ пішла на агресію – захопила український Крим і увірвалася на частину Донбасу. Ряд західних держав покарали російську владу за агресію - ввели санкції.