3 березня президент Євроради Шарль Мішель відвідає Київ  / фото REUTERS

У вівторок та середу, 2-3 березня, Україну відвідає президент Європейської ради Шарль Мішель.

Як повідомляється на сайті Європейської ради, в перший день свого візиту Мішель побуває на сході Україні. Там на 13:00 в нього запланована зустріч із президентом Володимиром Зеленським, на 13:10 - із представниками операції Об'єднаних сил, моніторингової місії ОБСЄ та організаціями, що надають гуманітарну допомогу. О 14:30 має відбутися спільна прес-конференція з президентом Зеленським.

3 березня президент Євроради відвідає Київ, де о 8 ранку зустрінеться з представниками антикорупційних установ, о 10:30 відвідає центр вакцинації, а також об 11:15 вшанує пам'ять загиблих героїв Революції Гідності. 

Відео дня

Об 11:40 Шарль Мішель має ще раз зустрітися з президентом Володимиром Зеленським та о 13:15 провести спільну прес-конференцію.

Перш ніж відвідати Україну, 1 березня президент Європейської ради завітає до Грузії.

Україна та ЄС: пріоритети співпраці

  • Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрічався з президентом Євроради Шарлем Мішелем 9 лютого у Брюсселі. Тоді глава українського уряду передав Мішелю запрошення президента Зеленського відвідати Україну.
  • Згідно з результатами зустрічі, одним із першочергових пріоритетів України є початок діалогу з оновлення параметрів поглибленої й всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ПВЗВТ) між Україною та ЄС.
  • Україна розраховує на узгодження з Європейським Союзом конкретних часових рамок для запуску процесу всеохоплюючого огляду досягнення цілей Угоди про асоціацію.