Шишов зник під час пробіжки / t.me/beldomua

Громадська організація "Білоруський дім в Україні" (БДУ) заявляє, що за її головою Віталієм Шишовим, якого знайшли повішеним в одному з парків Києва, велося стеження.

Про це громадська організація повідомляє в Telegram-каналі.

"За Віталіком велося стеження. Про факти були відповідні повідомлення поліції. Також нас неодноразово попереджали як місцеві джерела, так і свої люди в РБ про всілякі провокації аж до викрадення і ліквідації. Віталій стоїчно і з гумором ставився до цих попереджень, заявляючи, що хоч так, можливо, БДУ вийде з інфовакууму", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Крім того, колеги Шишова вважають, що проти нього здійснювалася "спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного режиму білоруса".

Читайте такожТихановська зустрілася з Байденом у США: про що говорили

Друг Віталія Юрій у коментарі Україна 24 підтвердив, що загиблого попереджали про загрозу з боку білоруських спецслужб.

"Співробітники спецслужб України у негласних розмовах нас попереджали про те, що агентура КДБ в Україні існує і вона збільшується, зокрема, через потік біженців. Всіх біженців не можна контролювати", – сказав він.

За його словами, саме Віталій займався верифікацією цих людей.

"Так, він знав, що за ним полювали. І, судячи з того, як було знайдено тіло, що співробітники розповіли про зламаний ніс у Віталія, я підозрюю, що це – спецслужби КДБ, і не один я. Чи служби спеціальних операцій, які працюють на режим Лукашенка", – зазначив друг Шишова.

Зникнення і смерть Шишова: що відомо

Представники громадської організації "Білоруський дім в Україні" 2 серпня повідомили про зникнення Шишова. ​За їхніми даними, Шишов вийшов 2 серпня на ранкову пробіжку і не повернувся.

Сьогодні, 3 серпня, в Національній поліції заявили, що Шишова знайшли повішеним в одному з київських парків.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Слідчі перевірятимуть всі версії, в тому числі версію вбивства, замасковану під суїцид.