Зеленський продовжив санкції проти російських банків / Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 18 червня 2021 року, згідно з яким продовжено санкції щодо російських фінансових установ.

Відповідний указ президента опублікований на сайті глави держави.

Мова йде про 55 банків і фінансових компаній, які в основному зареєстровані на території Росії, але частина з них веде свою діяльність в анексованому Криму і на окупованих територіях Донбасу.

Відео дня

Також указом передбачені персональні санкції щодо Лідії Анненкової та Олександра Анненкова, які є засновниками АТ "Севастопольський морський банк", і судового пристава-виконавця так званого "Управління Федеральної служби судових приставів по Республіці Крим" Романа Святого.

Читайте такожДанілов збирає закриту нараду: говоритимуть про українців під санкціями США

Що стосується суті санкцій, то це - блокування активів, заборона надавати кредити і позики, фінансову допомогу, а також гарантії. Крім того, санкції забороняють здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів і купувати цінні папери, вводять заборону на відвідування території України, а також на участь у приватизації.

Термін дії санкцій становить три роки.

Як повідомляв УНІАН, 18 червня Рада національної безпеки і оборони України вирішила продовжити термін дії санкцій проти фізичних і юридичних осіб Росії, вперше введених в 2018 році.