Урсула фон дер Ляєн відзначила мужність українського народу в боротьбі за незалежність / фото Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Про це повідомляють у прес-службі Президента.

Він подякував Євросоюзу за участь в саміті Кримської платформи.

Відео дня

"Хочу подякувати вам особисто, Європейському Союзу, Європейській комісії, Раді Європи за підтримку України, нашої незалежності, невизнання анексії Криму Російською Федерацією", – сказав Глава держави.

Читайте також"Слуги" зберуться на нараду з Зеленським, але місце зустрічі не визначилиЗеленський розповів про хвилю незаконних арештів у Криму, а також порушив питання про надання сприяння у звільненні майже 450 українців, яких утримують на тимчасово окупованих територіях та в Росії.

Під час обговорення підготовки до 23-го Саміту Україна – ЄС Зеленський наголосив, що визнання європейської перспективи та інтеграція економіки України до внутрішнього ринку ЄС – серед ключових пріоритетів держави.

Президент України подякував їй за рішення Єврокомісії щодо виділення другого траншу макрофінансової допомоги ЄС в обсязі 600 млн євро. Урсула фон дер Ляєн відзначила суттєвий прогрес України на шляху реформ.

Також Зеленський наголосив, що "Північний потік – 2" є безпековим викликом для європейського регіону і зазначив, що Україна готова до проведення офіційних консультацій щодо газопроводу та питань, пов’язаних з монополізацією Росією газового ринку Європи.

Повідомляється, що вони також обговорили результати саміту перших леді та джентльменів, а також питання приєднання до декларації саміту.

Як відомо, Володимир Зеленський перебуває в Нью-Йорку, де проходить 76-а сесія Генасамблеї ООН. Там він виступить на дебатах, зустрінеться з лідерами інших країн, проведе ряд зустрічей з бізнесменами, інвесторами та українською громадою.

Вас також можуть зацікавити новини