Журналісти розповіли про помічників Тищенка / фото УНІАН

Журналісти дізналися, що народний депутат від "Слуги народу" Микола Тищенко взяв у помічники свого бізнес-партнера Олександра Сітака. Він за неповних 2 роки роботи отримав з бюджету України 1,1 млн гривень зарплати - тобто приблизно 45 тисяч на місяць.

Як йдеться в сюжеті BIHUS info, також на Сітака записана нерухомість, якою користується Тищенко.

Читайте такожШваґер Тищенка причетний до "схем" навколо Подільсько-Воскресенського мосту в Києві-ЗМІ

Як розповіли журналісти, Олександр Сітак спільно з дружиною Тищенко Аллою Барановською є співвласником ресторану "Рішельє". Крім того, після приходу до Верховної Ради Тищенко переписав на дружину весь свій бізнес.

Брат Сітака Віталій спільно з Барановською володіє рестораном "Велюр". Також квартира в Києві, де живе Тищенко з сім'єю, належить Віталію Сітаку.

Скрін відео

Крім того, нардеп часто буває в будинку в столиці, який за документами також належить Сітаку.

Однак сам депутат не прокоментував журналістам роботу його партнера, оскільки не дослухав питання, бо йому нібито подзвонили.

Крім Сітака, у Тищенко за строковим трудовим договором на постійній основі помічником значиться Юлія Загінай. А взагалі на громадських засадах у "слуги" числяться 9 помічників.

Нагадаємо, навесні нардеп Тищенко відзначився порушенням карантину. Депутат вирішив влаштувати пишну вечірку на честь дня народження своєї дружини Алли Барановської. За попередньою інформацією, вона пройшла в ресторані готелю Fairmont. Умови локдауну в Києві забороняли роботу ресторанів і готелів в будь-який час доби, крім ранкового.

Один з помічників нардепа заявив, що святкування дня народження дружини Тищенка проходило вдома у "слуги народу". Втім, журналістам вдалося зафіксувати його машину біля готелю, де, імовірно, відбулася вечірка. За фактом порушення карантину поліція розпочала кримінальне провадження.

Сам Тищенко заявив, що карантин не порушував.

Вас також можуть зацікавити новини