Віктор Кузнєцов / фото iamir.info

Начальник комунального закладу "Муніципальна варта Одеси" Віктор Кузнєцов вимагає гроші в одеських бізнесменів, змушуючи перераховувати їх у свій благодійний фонд.

Про це пише автор Оксана Давидова у виданні МИР.

"Під керівництвом колишнього ДАІшника, корупціонера до мозку кісток Віктора Кузнєцова "Муніципальна Варта", яку оплачують одесити зі своєї кишені, давно вже перетворилася на рекетирське угруповання! Кузнєцов - полковник міліції у відставці та любитель "блатного жаргону", офіційно визнаний судом корупціонер, вже не перший рік заважає жителям міста займатися бізнесом", - йдеться у статті.

Відео дня

У розслідуванні стверджується, що Кузнєцов "обілечує" 90% всіх кіосків, дрібних кафе і ресторанів на березі моря. Більш того, за час перебування на посту у Кузнєцова нібито з'явилася своя мережа закусочних і "наливайок" у прибережній зоні. 

Видання посилається на слова Одеського підприємця Андрія Савченка, який стверджує, що з кожного кіоску чиновник отримує 1 тисячу доларів США в сезон, що в умовах карантину і скорочення потоку відпочивальників перетворилося на непосильну ношу для малого бізнесу.

"Віднедавна він повністю відмовився від "кеша" і змушує всіх бізнесменів, які змушені з ним взаємодіяти, перераховувати гроші на благодійні організації, які заснували його родичі. Одна з таких організацій, про яку нам розповіли одеські бізнесмени, називається БО "БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД "НА ВАРТІ ДОБРА" номер ЄДРПОУ - 41522978. Заснувала цей "благодійний фонд" якась Наталія Берест. За інформацією нашого видання, Наталія Берест є родичкою Кузнєцова", - пише у своєму матеріалі Оксана Давидова. 

Також видання порахувало, що загалом, лише за один місяць, чиновник може збирати з бізнесу "чорної готівки" на суму понад 200 тисяч доларів США.