Рецепти консервації / фото ua.depositphotos.com

Осінь дарує нам багато грибів, овочів і фруктів. У цю пору року господині заготовляють різну консервацію на зиму: овочеві салати, соки і компоти, тушонку. УНІАН зібрав прості і дуже смачні рецепти на зиму, щоб ви могли насолоджуватися осінніми дарами цілий рік.

До того ж 20 жовтня відзначається Всесвітній день припасів на зиму. Це хороший привід присвятити день банкам і закруткам.

Рецепти на зиму: консервовані кабачки

Кабачки – один з найпопулярніших овочів для консервації. Вони стають дуже м'якими і ніжними, добре вбирають смак приправ. Можна навіть закрити солодкі кабачки, схожі за смаком на ананаси. Рецепти кабачків на зиму читайте на нашому сайті.

Відео дня

Рецепти консервації: овочевий салат в банці

Якщо ви не можете визначитися, які саме овочі закрити на зиму, або не хочете консервувати кожен продукт окремо – вас виручить овочеве асорті. Збирайте улюблені овочі та спеції, відкривайте рецепт овочевого асорті на зиму і готуйте смакоту.

Домашня тушонка на зиму

Домашня тушонка виходить набагато смачнішою за магазинну. До того ж ви точно будете впевнені в її свіжості і якості м'яса.

  • М'ясо яловичини, курки або свинини.
  • Лавровий лист – 6 шт.
  • Чорний перець горошком – 8 шт.
  • Сіль, перець за смаком.

М'ясо добре вимити, видалити плівки і хрящі. Нарізати великими шматками. Викласти в каструлю. Посолити і поперчити. Добре перемішати м'ясо зі спеціями і прибрати в холодильник на годину, щоб воно замаринувалося. 

Банки для стерилізації помити, налити трохи води і поставити в мікрохвильовку. Включити мікрохвильовку на повну потужність і стерилізувати 10 хвилин. Вилити з банок воду. У кожну покласти 2 лаврові листки і кілька горошин перцю. Кришки для банок ошпарити окропом.

М'ясо розкласти по банках до горловини. Поставити банки з кришками в глибоку каструлю, залити водою під горловину банок і накрити каструлю кришкою. Включити маленький вогонь і залишити банки гаситися на 6 годин. Потім банки закатати, перевернути і залишити до охолодження. Зберігати можна без холодильника.

Рецепти смачних салатів на зиму / depositphotos.com

Домашній кетчуп на зиму

Домашній кетчуп набагато смачніше і корисніше магазинного. До того ж його смак можна змінювати за бажанням, зробивши соус солодким або гострим. Приготувавши домашній кетчуп на зиму дуже просто – УНІАН це довів.

Консервація на зиму: рецепти соку

Соки в магазині коштують дуже дорого, а їхній склад з великою кількістю цукру сумнівний. Рекомендуємо приготувати сік з домашніх овочів і фруктів – моркви, яблук або винограду. Такий напій не страшно давати дітям. Рецепти соку на зиму читайте на УНІАН.

Читайте також інші рецепти: