Розпусні дії сексуального характеру відбувалися серед хлопчиків 9-10 років / ringeraja.rs

У дитячому таборі «Ракета» в селищі Горьковське Виборзького району Ленінградської області Російської Федерації дев'ятирічний хлопчик розтлівав однолітків під час відпочинку.

Про це повідомляється на сайті дитячого омбудсмена в Санкт-Петербурзі Світлани Агапітової.

Читайте такожЗлочин без покарання: у РФ підліток напав з сокирою на однокласницю і підпалив школу

Відео дня

«Досить буде сказати, що "заходи, організовані за ініціативи одного з 9-річних відпочиваючих у вільний час, можна описати формулюваннями: "розпусні дії сексуального характеру", "оральні статеві контакти", "імітація гомосексуального статевого акту". Ще раз уточнимо, що все це відбувалося серед хлопчиків 9-10 років», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що подібні «ігри» проходили в житловому корпусі табору неодноразово як по добрій волі, так і за результатами гри «камінь-ножиці-папір» і навіть з примусу.

З ініціатором недитячих ігор провели бесіди профілактичного характеру і відправили хлопчика додому. Крім того, наголошується, що керівництво табору визнало за необхідне повідомити про «факт статевих відхилень» в районну адміністрацію за місцем проживання дитини.

Агапітова зазначила, що факт сексуальних відхилень у поведінці дітей не можна намагатися «зам'яти».

«Ми звернулися до Слідчого комітету Ленінградської області, щоб все це було зафіксовано належним чином. Це дозволить зорієнтувати органи профілактики в побудові своєї роботи з цими дітьми», - заявила вона. Також омбудсмен зазначила необхідність перевірити компетентність педагогічного складу табору.

На даний момент на базі табору відпочивають 230 дітей.