У період з 1992 по 1995 рік Олег Рильков зґвалтував щонайменше 37 дівчаток у віці від 6 до 13 років / Комсомольська правда

Один із самих жорстоких маніяків Росії 52-річний Олег Рильков, відомий як «тольяттінський різник», що відбуває довічний термін у виправній колонії «Чорний дельфін», подав клопотання про звільнення.

Про це в четвер, 11 липня, «Ленте.ру» повідомила офіційний представник Сизранського міського суду Самарської області Юлія Баринова.

За словами Баринової, підставою для клопотання Рилькова про звільнення від подальшого відбування покарання стала наявність у засудженого хвороби. Клопотання надійшло до суду в червні і вже відбулося кілька засідань. На останньому з них Рилькову призначили нового адвоката, і в суді було оголошено перерву.

Відео дня

Читайте такожОдин з членів банди "дніпровських маніяків" вийшов на волю - ЗМІ (відео)

В матеріалах справи є медичний висновок про те, що Рилькову поставлений діагноз. Однак рішення про долю його клопотання належить винести суду.

Олег Рильков, який народився в грудні 1966 року, у період з 1992 по 1995 рік зґвалтував щонайменше 37 дівчаток у віці від 6 до 13 років. Він діяв в різних районах міста Тольятті за єдиним шаблоном: під приводом необхідності зателефонувати у швидку допомогу проникав у квартири, де були тільки дівчата, ґвалтував і переховувався.

Крім того, під час слідства Рильков був викритий в чотирьох вбивствах, зокрема, двох дітей, а вже під час відбування покарання - зізнався ще в трьох, причому востаннє він зізнався у вересні 2018 року.

15 липня 1998-го Рилькова засудили до страти, проте через введення мораторію і до його відміни він буде відбувати довічне ув'язнення.

У список хвороб, які перешкоджають відбуттю покарання, входять 57 діагнозів, серед яких ВІЛ в термінальній стадії, важкі форми туберкульозу і діабету.

Як повідомляв УНІАН, 80-річну пенсіонерку Софію Жукову з селища Березівка (Хабаровський край) запідозрили в серії вбивств.