У Росії видали "дитячу конституцію" / fiction.eksmo.ru

У Росії створили спеціальний навчальний посібник для школярів – дитячу версію конституції РФ у віршах, що містить «яскраві» приклади застосування основного закону країни.

Читайте такожForeign Policy: Росія спотворила реальність в Україні й може зробити це в США

Про посібник «Конституція Росії у віршах і картинках для дітей» пишуть російські «Известия». Зазначається, що над книгою працювали експерти ради федерації РФ, юристи та експерти.

Відео дня

Посібник являє собою віршований ілюстрований переказ преамбули та перших двох глав Конституції РФ («Основи конституційного ладу» і «Права та свободи людини і громадянина»), а також приклади застосування документа у вигляді виписок з різних справ Лісового судочинства».

«Известия» наводять уривки з книги, яка адресована школярам. Автори завчасно готують дітей, наприклад, до ймовірності смерті на військовій службі.

«Когда в твоей защите будет

Нуждаться Родина твоя,

Рука агрессора нависнет,

Сгустятся в небе облака,

Ты на её защиту встанешь

И в руку ты ружьё возмёшь

И будешь защищать Россию,

А может, за неё падёшь»

Ілюструючи право використовувати рідну мову, автори наводять в якості негативного прикладу Україну.

«Теперь война на Украине,

Где русских тоже много есть,

А им язык их запретили

И разожгли войну и месть».

Регіональній владі РФ вже направили рекомендаційний лист з проханням «розглянути можливість впровадження навчального посібника «Конституція Росії у віршах і картинках для дітей» за підписом голови комітету Ради Федерації з регламенту та організації парламентської діяльності В'ячеслава Тимченка.

Рішення використовувати посібник вже ухвалили в Івановської області РФ.

Раніше повідомлялося, що в РФ подружжя можуть позбавити батьківських прав через протести.

Як повідомляв УНІАН, на численному мітингу на підтримку незалежних кандидатів до Московської міськдуми, який пройшов 27 липня, поліція затримала більше тисячі людей. У результаті ОМОН розігнав акцію протесту.