У Москві знову організовують фестиваль у парку Горького у день протестів / фото park-gorkogo.com

На цих вихідних в Москві запланована чергова протестна акція, на цей раз узгоджена з місцевою владою.

Однак у російській столиці знову намагаються відвернути увагу москвичів від протестів, організувавши в парку Горького масштабний фестиваль-пікнік, повідомляє Meduza.

Читайте такожПротести в Москві: відомий російський дизайнер заявивши про втечу з країни (відео)

Відео дня

В рамках заходу, повідомляється на сайті парку, 10 серпня з полудня до восьми годин вечора відбудеться концерт за участі, серед інших, Єгора Кріда, Поліни Гагаріної, MC Doni, гурту "Градуси" і OQJAV.

Однак деякі виконавці спростували на своїх сторінках в соцмережах участь у даному фестивалі.

Група OQJAV на своїй сторінці у ВК оголосила, що інформація про її участь "в московському вуличному заході 10 серпня не відповідає дійсності".

Група "Курара" повідомила у ВК, що її звали на фестиваль 10 серпня, але вона відмовилася.

Читайте такожПротести у Москві: троє затриманих силовиками оголосили голодування

Водночас, як повідомляє "Медиазона", мерія Москви заборонила виступи репера Face, гуртів "Кровосток" і IC3PEAK на протестному мітингу 10 серпня.

Як повідомляв УНІАН, вже два тижні поспіль у Росії проходять масові протести, пов'язані c недопуском незалежних кандидатів до участі у виборах до Мосміськдуми, які відбудуться 8 вересня.

27 липня і 3 серпня, коли в Москві проходили неузгоджені акції протесту, в Парку Горького також були організовані музично-гастрономічні фестивалі. Зокрема, 3 серпня там пройшов фестиваль "Шашлик Live", організований за кілька днів. Деякі музиканти, заявлені у списку учасників цього заходу, в тому числі гурти "Браво", Tequilajazzz, Олексій Кортнєв (мав вести концерт) і "Ногу свело!", відмовилися виступати.