На борт священики взяли 70 літрів святої води / https://tvernews.ru

У Твері священнослужителі вилили на місто з літака 70 літрів святої води, щоб зцілити жителів від пияцтва.

Про це повідомляє tvernews.

Читайте такожРосійський священик освятив пивний магазин та потрапив на відео

Так званий «хресний хід» митрополит Тверський і Кашинський Сава разом з ще одним представником церкви Олександром (Горячевим) провели в День тверезості, 11 вересня.

На борт вони взяли 70 літрів святої води, ікону «Невипивана чаша» і лик Іоанна Предтечі. Також у літаку перебувала сімейна пара, в якій чоловік «дивом одужав від пияцтва».

«Будь-яка хвороба - від вірусу, а вірус - це біс. Тому будь-яка хвороба - в першу чергу, духовна хвороба», - пояснив отець Олександр. Освячену воду лили на місто з чаші. Митрополит в цей час читав молебень, щоб «захистити» місто від таких «нещасть», як аварії і соціальні лиха.

«У чому сміх? В тому, що ми намагаємося допомогти людям позбутися від хвороб? В тому, що ми пропагуємо - перестаньте вживати алкоголь, наркотики, перестаньте блудити - це викликає сміх? Нехай сміються - а ми будемо своє діло робити», - відповів отець Олександр тим людям, які скептично ставляться до «хресного ходу».

Як повідомляв УНІАН, в Алтайському краї в четвер, 15 серпня, відбувся повітряний хресний хід з іконами для боротьби з лісовими пожежами в Сибіру.