Ілюстрація REUTERS

Росіянам назвали безпечну кількість алкоголю, яку можна вживати щодня.

Про це передають РИА Новости з посиланням на відповідні рекомендації, підготовлені експертами міністерства охорони здоров'я Росії.

Читайте такожУ Росії хочуть ввести новий православний вихіднийФахівці визнали стандартною порцією 10 грамів чистого алкоголю. Зазначається, що на цей крок експерти пішли навмисно, оскільки міцність напоїв відрізняється, і, отже, кількість стандартних порцій в однаковому обсязі різних алкогольних напоїв буде різною.

Відео дня

«Межами такого вживання (пов'язаного з незначним ризиком) вважаються: для жінок – не більше двох стандартних порцій на день, для чоловіків – не більше трьох стандартних порцій в день», – сказано в рекомендаціях.

Зазначається, що одна стандартна порція відповідає 100 мілілітрам вина міцністю 12% і 300 мілілітрам пива міцністю 4,5%. Таким чином, для жінок безпечною порцією буде 200 мілілітрів вина і 600 мілілітрів пива, а для чоловіків – 300 мілілітрів вина і 900 мілілітрів пива.

При цьому експерти наполягають, що у тиждень необхідно влаштовувати як мінімум два «тверезих дня».

«Необхідно розуміти, що вживання алкоголю навіть цих, здавалося б, невисоких порцій може привести до проблем, якщо випивка відбулася не в той час чи не в тому місці», – резюмували автори.

Як раніше повідомляв УНІАН, лікар назвала продукти, які негативно впливають на сон.