Студента відправили збирати характеристики зі школи та з місця роботи / фото УНІАН

Одного зі студентів Уральського державного економічного університету (УрДЕУ) запросив на зустріч проректор вишу і сказав забрати документи у зв'язку з його сексуальною орієнтацією, яку нібито вдалося визначити через соцмережі.

Про це пише Lenta.ru.

Читайте такожПопулярний американський репер здійснив камінг-аутВ якості доказів хлопцю надали роздруківки, скоріш за все, які підтверджують участь студента в ЛГБТ-спільноти в соцмережах.

Відео дня

За словами студента, проректор заявив йому, що той «псує ім'я інституту». Крім того, проректора збентежило, що в учня телефон рожевого кольору. У підсумку студента відправили збирати характеристики зі школи та з місця роботи, щоб довести, що він не гей. З ЛГБТ-груп він вийшов.

Студент розповів, що «докази» нетрадиційної сексуальної орієнтації зібрала спеціальна служба моніторингу морального вигляду студентів УрДЕУ, яка покликана стежити, зокрема, за публікаціями учнів у соцмережах.

За словами проректора вишу з соціальної роботи Романа Краснова, моніторинг «вели та будуть вести», тому що виш є державним. «Ми маємо право подивитися, чим живе наш студент. Адже це ж публічні сторінки».

Як повідомляв УНІАН, у Нью-Йорку відбувся найбільший в історії ЛГБТ-парад.