Соколов вбив свою кохану після сварки / synergymentor.ru

Доцент Санкт-Петербурзького державного університету Олег Соколов, підозрюваний у вбивстві і розчленуванні аспірантки Анастасії Єщенко, після вчинення злочину складав діловий графік на тиждень.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив історик Єгор Яковлєв.

За його словами, Соколов спілкувався з ним телефоном ввечері 8 листопада, коли Єщенко була вже мертва. Під час розмови Яковлєв хотів домовитися з доцентом про запис його анонсу фестивальної лекції на 13 листопада.

Відео дня

Читайте такожНазвана причина смерті розчленованої професором російської студентки

«На питання, чи зможе він приділити нам час, Олег Валерійович категорично відповів, що він не хотів би візиту оператора в його квартиру: нібито його недавно пограбували і він боїться сторонніх. Це мене трохи здивувало, оскільки я і не збирався посилати оператора до нього додому: короткий коментар набагато зручніше відзняти в університеті у перерві між лекціями», - написав історик.

Однак коли Соколов зрозумів, що зйомку можна провести в університеті, він погодився, уточнивши, що в цей день у нього буде велика перерва між лекціями. «При спогаді про це розмові мене злегка трусить. Я намагаюся не думати, що відбувалося перед, під час або невдовзі після нашого діалогу», - зазначив Яковлєв.

Як повідомляв УНІАН, Олег Соколов був затриманий вранці в суботу, 9 листопада, коли привернув увагу поліцейських після того, як пірнув у річку, щоб втопити пакет, в якому знаходилися відрізані руки вбитої. Сам Соколов перебував в неадекватному стані, його відвезли до лікарні з переохолодженням. Чоловік зізнався, що перебував зі своєю колишньою студенткою у стосунках і вбив її після сварки. Прийшовши в себе, він вирішив розчленувати тіло і позбутися від нього. У процесі він багато пив, щоб не втратити свідомість.

В квартирі викладача співробітники правоохоронних органів виявили тіло вбитої молодої жінки і її відрізану голову, а в рюкзаку — травматичний пістолет.