На Соколова були бронежилет і захисний шолом / фото: "Невские Новости"

Історик Олег Соколов, заарештований у справі про вбивство аспірантки Анастасії Єщенко, спробував поранити себе на слідчому експерименті.

Про це в понеділок, 18 листопада, виданню «Невские новости» повідомило джерело в правоохоронних органах.

За даними видання, інцидент стався 15 листопада, коли Соколов показував, як убив і розчленував свою жертву. На час експерименту з доцента зняли наручники, після чого він схопив кортик, який лежав на столі. Однак правоохоронці, які супроводжували його, швидко зупинили Соколова. Відзначається, що на ньому були бронежилет і захисний шолом.

Відео дня

Читайте такожРосійському професору-вбивці принесли окуляри до ізолятора – він "божеволів" без книг (відео)

В регіональному управлінні Слідчого комітету Росії утрималися від коментарів щодо даного питання.

Як повідомлялося, Олег Соколов був затриманий вранці в суботу, 9 листопада, коли привернув увагу поліцейських після того, як пірнув у річку, щоб втопити пакет, в якому знаходилися відрізані руки вбитої.

Сам Соколов перебував в неадекватному стані, його відвезли до лікарні з переохолодженням. Чоловік зізнався, що перебував зі своєю колишньою студенткою у відносинах і вбив її після сварки. Прийшовши до тями, він вирішив розчленувати тіло і позбутися нього. У процесі він багато пив, щоб не втратити свідомість.

У квартирі викладача співробітники правоохоронних органів виявили тіло вбитої молодої жінки і її відрізану голову, а в рюкзаку — травматичний пістолет. Пізніше стало відомо, що випускниця російського виша Анастасія Єщенко, у вбивстві якого підозрюють доцента, історика Олега Соколова, загинула від вогнепального поранення.

За словами колег і студентів, Олег Соколов був відомий своєю ексцентричністю і тягою до молодих студенток, а його пристрасть до постаті Наполеона носила маніакальний характер.