Ілюстрація REUTERS

Російські силовики відзвітували про запобігання збройному нападу ("скулшутінг" - УНІАН), який готували троє школярів у своєму навчальному закладі.

Про це повідомили в управлінні МВС РФ по Костромській області.

У повідомленнійдеться, що спочатку було отримано інформацію про 15-річного підлітка, який захопився екстремістськими ідеями. Він постив у себе на сторінці в соцмережі заборонені матеріали і "явно виявляв інтерес до руху колумбайна" (так називалася школа в США, в якій її ж учні влаштували стрілянину з 13 загиблими - УНІАН).

Відео дня

"Подальша перевірка показала, що підліток зібрав групу однодумців з числа своїх однокласників, з якими всерйоз обговорював проведення акції "скулшутинга" в рідній школі. Банальні проблеми, викликані конфліктом у колективі або отриманням незаслуженої, на їхню думку, оцінки розглядалася друзями через призму закупівлі дробовиків і кривавої помсти кривдникам. Підлітки навіть почали заздалегідь відточувати бойові навички, стріляючи в гаражах з пневматичного пістолета", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожФСБ заявила про викриття в Дагестані "релігійних екстремістів"

У МВС зазначили, що вже встановлено всіх учасників групи, у них проведено обшуки та вилучено комп'ютери й стільникові телефони, що містять листування з обговореннями акції, що планувалася цьогоріч.

"Сім'ї підлітків взято співробітниками на особливий контроль. З дітьми і дорослими проведені профілактичні бесіди. Аналогічна робота проводиться і в освітній установі з метою встановлення причин, що сприяють формуванню подібних ідей у учнів школи", - заявили російські силовики.

Читайте такожУ Росії в язень втік з колонії, залишивши на ліжку муляж собі

Як повідомляв УНІАН, раніше в російському Кірові вдалося запобігти масовому вбивству в одній зі шкіл. Відомо, що один з учнів цікавився темою шкільного насильства і планував атаку із застосуванням холодної зброї та саморобного вибухового пристрою.