В Італії днями відбувся спалах коронавірусу / УНІАН

РПЦ закликала православних в Італії не зачиняти храми через спалах смертельного COVID-19, на чому наполягає італійська влада.

Про це в ефірі російського пропагандистського телеканалу заявив голова патріархальної комісії у справах сім’ї, протоієрей Димітрій Смірнов, передає російський Интерфакс.

Читайте такожПротоієрей РПЦ назвав цивільних дружин "безкоштовними повіями"

Відео дня

«Є в «Основах соціальної концепції» такий пункт – у якому випадку повинні люди проявляти громадянську непокору. У цьому випадку, якщо наказ начальства, міського або федерального, про якісь дії, які суперечать нашій вірі, ми повинні ними знехтувати», – сказав він.

Щоб уникнути конфлікта, він порадив православним збиратися на нічну службу: «А як євхаристію звершувати? Чума зупинилась тому, що люди почали причащатися!».

На його думку, подібні заборони кажуть про те, що «уряд зовсім безбожний», і «це початок кінця»: «Тут якраз і перевіряється, чи готова ця громада постраждати заради Господа. Ну, в чомусь малому. Ну розстрілів же не буде!». 

Як повідомляв УНІАН, у Росії скасували вирок, винесений судом Білорусі, для священика РПЦ Миколи Кірєєва, якого звинувачують у спробі організації проституції.