Затримали не менше 9 осіб / kavkazr.com

У чеченських станицях Наурська та Шелковська силовики 26 лютого затримали не менше дев'яти осіб, які поставили лайки під відео блогера Тумсо Абдурахманова.

Читайте такожКадиров назвавши журналістів "шайтанами": я не вважаю їх людьмиПро це передає «Кавказ.Реалії» з посиланням на джерела.

У публікації не уточнюється, про який або які саме ролики йде мова. За відомостями видання, родичі затриманих молодих людей не стали розповідати про події через побоювання «нашкодити своїм близьким». При цьому в МВС за Наурским районом заявили, що 26 лютого у станицях нікого не затримували.

Відео дня

Раніше чеченський блогер Тумсо Абдурахманов, що живе нині в Польщі, розповів про скоєний замах на його життя. Злочинець проник в його квартиру під виглядом поліцейського, потім напав на блогера з молотком, але Абдурахманову вдалося його знешкодити.

Відомо, що Абдурахманов виїхав з Чечні у 2015 році через конфлікт з родичами Рамзана Кадирова. Проти нього порушили кримінальну справу про організацію збройного формування та участі в ньому, звинуватили в участі в бойових діях в Сирії. Блогер стверджує, що невинний.

У березні 2019 року голова парламенту Чечні Магомед Даудов оголосив кровну помсту Абдурахманову який заявив у своєму ролику, що зневажає екс-президента республіки Ахмата Кадирова і вважає його зрадником чеченського народу. Пізніше слова чиновника спростували, заявивши, що «перекладач навмисно спотворив слова Даудова, сказані чеченською мовою».

Як повідомляв УНІАН, у січні в Чечні затримали 25 осіб за колаж на Кадирова.