Ілюстрація REUTERS

Представники підконтрольної Кремлю влади окупованої частини Донбасу затримали фотографа пропагандистського російського агентства «Россия сегодня».

Про це йдеться у відповіді бойовиків на запит агентства.

Читайте такожШукали майже 4 роки: у РФ розкрили вбивство дівчинки за підказками вбивці

Відео дня

У тексті йдеться, що росіянина затримали у рамках відкритої справи «за дії, направлені на розпалювання ненависті або ворожнечі, а також за приниження гідності людини або групи осіб за ознаками статі, раси, національності, мови, походження, релігійною ознакою…, здійснені публічно або з використанням ЗМІ або інформаційно-телекомунікаційних мереж, зокрема «інтернет».

Чоловіку може загрожувати штраф або позбавлення волі до 5 років. Агентство направило запит до бойовиків після зникнення позаштатного кореспондента. Російські пропагандисти вимагають від російських найманців «об’єктивного розслідування у зв’язку з недоведеними звинуваченнями».

Зазначається, що затриманий кореспондент працював фотографом на МІА «Россия сегодня» більш ніж рік, також співпрацював з іншими російськими ЗМІ. Його акредитували при так званій «адміністрації «ДНР», але його акредитацію не продовжили. Акредитація при «народній міліції «ЛНР» закінчилася ще у лютому.

Як повідомляв УНІАН, у чеченських станицях Наурська та Шелковська силовики 26 лютого затримали не менше дев'яти осіб, які поставили лайки під відео блогера Тумсо Абдурахманова.