У Красноярську хочуть відстрілювати бродячих собак / фото gx.net.ua

У російському Красноярську влада запровадила режим надзвичайної ситуації через бродячих собак.

Як пише "Сибирь.Реалии", в мерії міста повідомили, що рішення було ухвалене оперативним штабом по боротьбі з бездомними тваринами. За останніми даними, від їх укусів вже загинули п'ятеро людей, а до адміністрації міста надійшло 1562 заявки від мешканців на вилов собак. У ситуації, що склалася місцеві депутати запропонували дозволити відстріл тварин, проте для цього необхідно внести поправки до федерального законодавства.

Влада визнає, що ситуація з бездомними тваринами в місті "напружена у всіх районах". Режим НС, вважають в адміністрації міста, дозволить "підсилити міжвідомчу взаємодію цілої низки структур" і провести додаткові заходи щодо вилову. Зокрема, чиновники пообіцяли, що найближчим часом буде збільшено кількість бригад, які займаються виловом бродячих собак. Свою допомогу запропонували і приватні управляючі компанії. Скільки протримається режим НС невідомо, влада обіцяє зняти його, коли зрозуміють, що великі зграї в притулку, а агресивних і хворих на сказ собак немає на вулицях.

Відео дня

Читайте такожРосіянин вкрав з ветеринарної клініки собаку та з'їв його

Крім того, 3 березня міські депутати на позачерговій сесії мають намір обговорити проект рішення про звернення до Держдуми РФ і Ради Федерації через проблеми з бездомними тваринами. Центральну владу мають намір попросити скасувати заборону на відстріл бездомних тварин. Зараз російський закон забороняє можливість регулювання чисельності тварин методами відстрілів або умертвіння.