У Чечні побили порушника режиму самоізоляції / скріншот

У Чечні поліцейський побив місцевого мешканця за порушення режиму самоізоляції. Глава Чечні Рамзан Кадиров пообіцяв його за це заохотити.

Читайте такожКадиров вважає, що порушників карантину "треба було б убити"Про це він заявив під час прямої трансляції в Instagram, фрагмент виступу Кадирова опублікував телеканал «Грозний».

Як пише ТВ Дождь, відео з побиттям опублікував 4 квітня юрист «Комітету проти тортур» Абубакар Янгулбаєв. На ньому люди у формі поліції б'ють чоловіка, який вийшов на вулицю без маски. Пізніше він зняв ролик, пославшись на прохання затриманого, але виклав окремі кадри, а також фотографії силовиків.

5 квітня в ефірі «Грозного» побитий чоловік, його брат і ще двоє чоловіків, які зняли і розповсюдили відео, вибачилися.

За словами Кадирова, спочатку він був незадоволений тим, що поліцейський вдарив чоловіка. Проте, він заявив, що «навіть заохотить його».

«Я навіть заохочу його. Він не порушив нічого. Мені пишуть: ти ж мусульманин, чому ти дозволяєш? Мені краще одного вдарити, ніж тисячі осіб поховати. Тому я приймаю жорсткі заходи. Кого треба, буду бити кийками. Кого треба, буду саджати у в'язницю, в підвал, але захищу свій народ», – заявив Кадиров.

Раніше УНІАН писав, як чеченця змусили вибачитися за протигаз проти коронавірусу.

Читайте також: