REUTERS

Головний редактор російського видання "Проект" Роман Баданін заявив про стеження за собою. Раніше на цей ресурс вийшло розслідування журналістів про надання екс-прем'єра РФ Дмитра Медведєва в Астраханській області.

Про це повідомляє "Медиазона".

З відповідною заявою Баданін звернувся до МВС, прокуратури і Слідчого комітету РФ. У документі він зазначив, що 7 квітня, коли він їхав з підмосковного міста Ногінська в Москву, він помітив за собою невідомий автомобіль. Машина їхала за журналістом 100 кілометрів.

Відео дня

"Водій машини повторював ті самі маневри, що виконував і я: заїжджав на бензоколонку, згортав у двори, паркувався, намагаючись не привертати до себе увагу. Скла в автомобілі були повністю тоновані, тому розгледіти, хто в ній знаходився, не представлялося можливим", - розповів Баданін.

Читайте такожПутін останнім часом працює з бункера – блогер вивчив його останні фото (відео)

Журналіст вважає, що його можуть проводитися незаконні оперативно-розшукові заходи, за що передбачено покарання за статтею 286 КК (перевищення посадових повноважень). Журналіст припускає, що приводом для переслідування могла стати його професійна діяльність.

При цьому він не знає, який саме матеріал "Проекту" міг викликати таку реакцію. Восени журналісти видання розповідали про загрози, стеження і спробі злому їх акаунтів після початку роботи над серією матеріалів про російських найманих військових в Африці і на Близькому Сході, які можуть бути пов'язані з бізнесменом Євгеном Пригожиним.

Читайте такожМосковського хірурга, який розповів про нестачу масок, викликали до прокуратури

Крім того, продовжує журналіст, зараз "Проект" працює ще над однією "чутливою темою", через яку у співробітників є підстави турбуватися про безпеку авторів. Деталі цієї теми Баданін розкривати не став.

Він зазначив, що стеження за ним почалася саме в Ногінську, де у журналіста є нерухомість і куди він вперше за два з половиною місяці поїхав забрати важливі документи.

Раніше журналісти виявили, що маєток на 27 га в Астраханській області на двох островах належить колишньому прем'єру Росії і другу Путіна Дмитру Медведєву. На дачі є басейн на 50 м, тренажерний зал, лазня, два спальних корпуси, центральний корпус з роялем, кухня "семи народів світу" з повним набором техніки, кінотеатр 5d і 8 будинків для гостей.