Мерія Москви, попри карантин через пандемію коронавірусу, дозволила комуністам провести вуличну акцію в центрі російської столиці з нагоди 68-ї річниці смерті Сталіна.

Відео дня

Про це повідомляють Открытые медиа.

Читайте такожПутін здивував дивною ходою: у соцмережі знайшли причину (відео)

Організатори хотіли зібрати на Красній площі до 1000 громадян, але місцева влада цього зробити не дала. Також комуністам не дали пройтися ходою з транспарантами й іншої зовнішньої агітації.

Як повідомляє Белсат, зранку Красну площу загородили парканом і поліцією.  До могили Сталіна пускали за списками. Пізніше відкрили вхід для всіх охочих.

Акцію відвідали, зокрема, головний комуніст Держдуми РФ Геннадій Зюганов, скандальний українофоб Нікіта Джигурда. Журналісти навіть помітили одну жінку з величезним портретом кривавого вождя.

«Лібер*сня робить все, щоб дискредитувати ім’я великої людини. Це залежить від нас з вами – чи будемо ми чинити опір цьому, чи передамо юному поколінню квінтесенцію праць Сталіна, які сьогодні актуальні як ніколи», – заявив Джигурда.

Сталін – вбивця: що відомо

  • Йосип Сталін (Джугашвілі) отримав владу в СРСР у 1920-х після смерті Леніна. Він відповідальний за індустріалізацію та колективізацію, під час якої, за різними оцінками, загинули від 6 до 10,8 мільйона людей.
  • Під його керівництвом організували систему ГУЛАГ. Він же влаштував масові політичні репресії та насильницькі переселення народів.
  • Тільки за 1937-1938 роки – Великий терор – за звинуваченнями в антирадянській діяльності до розстрілу приговорили щонайменше 650 тисяч людей, не включаючи вбитих за іншими статтями.