Росія форсує темпи вакцинації / REUTERS

В Росії співробітників, які не пройшли обов'язкову вакцинацію, можна усувати від роботи без збереження заробітної плати.

Як повідомляє "ТАСС", таку заяву зробив міністр праці та соціального захисту РФ Антон Котяков.

"Якщо в регіоні діє постанова санітарного лікаря про обов'язковість вакцинацій для окремих категорій працівників, то нещепленого співробітника можна усунути", - сказав він

Відео дня

За словами російського міністра, відсторонення діє на той період, на який вводиться обов'язкова вакцинація.

"Рішення про проведення профілактичних щеплень за епідемічними показаннями приймають головні санітарні лікарі суб'єктів. Тобто таке рішення приймається на рівні регіонів. Якщо рішення про обов'язковість вакцинації за епідемічними показниками прийнято, то для працівників, які пойменовані у відповідному документі, вакцинація стає обов'язковою", - уклав Котяков.

Читайте такожВ Україні зробили вже понад 2 мільйони щеплень від коронавірусу

Російські вакцини від COVID

Нагадаємо, в серпні 2020 року президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія першою в світі зареєструвала вакцину від коронавірусу - «Супутник V». Путін також стверджував, що одна з його дочок зробила собі щеплення цією вакциною.

Москва не надала міжнародній науковій спільноті даних про випробування вакцини, що підтверджують, що вона безпечна і ефективна проти COVID-19. Третя фаза клінічних випробувань вакцини перед реєстрацією не проводилася.

ВООЗ не схвалив препарат "Супутник V" до екстреного застосування. Разом з тим росіяни оцінили ефективність своєї вакцини в 92%.

У Росії вже використовуються нові вакцини власної розробки - "Ковівак"і " Епікваккорона". Але про них відомо навіть менше, ніж про "Спутник".