минобороны.рф

Про це в середу повідомив "Новий регіон".

З'єднання доукомплектували строковиками, зазначило видання, після того як воно минулого літа понесло істотні втрати в боях на Україні.

Читайте такожВ неоголошеній війні на Донбасі загинули понад 4300 російських бійців

Відео дня

"Новий регіон" також підкреслив, що українським силовикам вже відомо про місцезнаходження бригади та її запланованому маршруті.

Як розповів "Граням" прес-секретар комітету "Солдатські матері Санкт-Петербурга" Олександр Передрук, в цю організацію надійшли звернення, які свідчать, що строковиків дійсно змушують до підписання контрактів для подальшої відправки на Україну. "Як нам розповіли батьки, приблизно по 70-80 осіб збирали в актовому залі, ображали і не відпускали, поки вони не погоджувалися підписати контракт", - пояснив громадський діяч.

Всього, продовжив Передрук, в останні два місяці в комітет надійшло п'ять подібних звернень від батьків строковиків: перше в грудні, інші 8-11 січня. Крім того, інформація такого роду повідомлялася в ході анонімних дзвінків на гарячу лінію організації.

"За оцінками батьків, близько 80 строковиків підписали контракти, однак ці цифри приблизні і неперевірені", - розповів Передрук. Він додав, що всі заяви організація передає у військову прокуратуру.