скриншот с записи

Як припускають дослідники, цей корабель розміром 18 на 7 м виготовлений в I або II столітті н. е. Судно завантажене теракотовою черепицею, яка, ймовірно, була виготовлена в Римі або його околицях, пише "Моя планета" з посиланням на Discovery News. Археологи припускають, що корабель, який перетинав протоку Боніфачо, прямував до Іспанії, щоб доставити матеріал для будівництва вілли чиновника або багатого купця.

Читайте такожНа Мадагаскарі знайшли піратський скарб капітана Кідда - ЗМІ

В даний час вивченням знахідки займаються підводні дослідники і італійська поліція. Обидві сторони вже заявили про те, що знахідка представляє велику наукову цінність. Неушкоджений і добре збережений вантаж може багато чого розповісти про те, як завантажувалися кораблі перед відправкою з порту, і дати важливі відомості про аварії.

На переконання археологів, перевантажений корабель затонув горизонтально вниз. Черепиця була складена в ньому таким чином, що на ній утворювалися дощові канали, і ймовірно, в негоду вага вантажу виявився занадто великою, що і призвело до того, що корабель пішов на дно. Корабель і тепер залягає на дні в горизонтальному положенні, надійно зберігаючи вантаж: плитка, пролежала на морському дні майже 2000 років, майже не пошкоджена і досі дбайливо складена в трюмі.

"Місце аварії є безпечним. В майбутньому ми плануємо влаштовувати підводні екскурсії на цей затонулий корабель", - сказав археолог Рубенс Д'Оріано.