REUTERS

Про це повідомляється в офіційному блозі розробників програми, передає Lenta.ru. Android Pay запрацює на всіх пристроях, де активована функція NFC (near field communication, "ближня безконтактна комунікація").

Читайте такожGoogle буде допомагати користувачам уникати ураганів чи торнадо

Зробити покупку за допомогою сервісу можна через будь-який платіжний термінал, на якому встановлено відповідне програмне забезпечення. Компанія відкрила доступ до інтерфейсу для розробників, щоб збільшити кількість платіжних терміналів і навіть торгових автоматів, де можна буде розплатитися, використовуючи Android Pay. У разі втрати телефону користувач заблокує пристрій або видалить всю що зберігається на ньому особисту інформацію дистанційно.

Відео дня

Сервіс запустять в США, де підтвердженf співпраця з найбільшими національними банками. Android Pay замінить електронний гаманець Google Wallet, а карти постійного покупця і знижки, що зберігалися в програмі, автоматично перейдуть у новий продукт. В лютому Google купив стартап Softcard, що займається мобільними платежами.

Свій платіжний сервіс є у Samsung, але поки розплачуватися за покупки з його допомогою можна лише з останніх моделей смартфонів і тільки в Південній Кореї. У 2014 році власний сервіс для оплати за допомогою смартфона запустив Apple, однак на сьогоднішній день сервіс Apple Pay доступний тільки жителям США і Великобританії. Він підтримує оплату з iPhone 6 і 6 Plus без використання NFC-терміналів.