moya-planeta.ru

До такого висновку прийшли вчені, з'ясовуючи, як птахи обирають собі місце для відпочинку під час тривалих осінніх перельотів, пише "Моя планета" з посиланням на Nature World News.

Читайте такожУ штаті Нью-Йорк обмежать освітлення заради перелітних птахів

Щоб краще зрозуміти, як птахи вирішують, де найбезпечніші і в той же час найролючіші місця, Дженніфер МакКейб і Брайан Олсен з Інституту глобального потепління Університету штату Мен провели 2 роки, спостерігаючи за міграцією птахів восени. Під наглядом виявилися майже 10 тис. птахів 28 різновидів.

Відео дня

Дослідники контролювали 6 місць уздовж узбережжя штату Мен, де птахи зіткнулися з однією з двох ситуацій: або вони швидко знаходили притулок і їжу, або вони змушені були ризикувати, щоб знайти більше джерел харчування.

В результаті фахівці прийшли до висновку, що, стикаючись з компромісом між великою кількістю їжі і наявністю хижаків, птахи вирушали шукати інші місця для перепочинку. З іншого боку, після довгої подорожі вони готові були ризикувати на відкритій місцевості, а натомість отримували багаті енергією фрукти. Дослідники відзначили, що птахи надають перевагу лісу з високою травою і кущами, що ростуть нижче дерев, і закликали служби з охорони дикої природи тримати такі місця на контролі.