REUTERS

Згідно з висновками експертів, неправильне харчування характеризується споживанням у малій кількісті фруктів, овочів, горіхів і круп за підвищеного споживання червоного м'яса, солі та безалкогольних солодких напоїв, повідомляє РИА Новости.

Читайте такожУ Києві з 2016 року хочуть збільшити фінансування харчування в освітніх закладах

Вчені також відзначають, що нездорове харчування має більший негативний вплив на організм людини, ніж вживання алкоголю і тютюну. Неправильне харчування призводить до нестабільної роботи організму, появи численних захворювань, серед яких хвороби серця, інсульт, діабет та інші хронічні недуги.

Відео дня

В рамках дослідження також було встановлено, що однакові фактори ризику мають різний вплив на смертність у різних країнах. Наприклад, у країнах Південно-Східної Азії та Індії люди частіше помирають від поганої екології, в той час як в країнах з високим рівнем доходів однією з головних причин смерті є куріння. У Латинській Америці та на Близькому Сході головним ризиком для здоров'я вважається ожиріння. У країнах Африки вчені називають відразу кілька основних факторів, що призводять до ранньої смерті: недоїдання, брудна вода, незахищений секс та вживання алкоголю.

Робота з вивчення головних факторів ризику для здоров'я проводилася у 108 країнах в період з 1990 по 2013 рік.