gizmag.com

Січневий рекорд по швидкості складання кубика Рубіка побили всього за кілька тижнів. За 0,887 секунди головоломку вирішила комп'ютерна система Sub1, розроблена американським інженером та економістом Адамом Біром. Про це з посиланням на пише Gizmag Lenta.ru.

Читайте такожВчені встановили, що собаки з віком стають мудрішими

Після того, як кубик розкручується випадковим чином, його вставляють усередину робота. Дається команда "старт", відкриваються об'єктиви, ті фотографують всі сторони кубика, передають інформацію комп'ютеру. Він у свою чергу розраховує оптимальне рішення з допомогою двофазного алгоритму Коцемби. Це рішення передається до мікропроцесора, який дає команду шести маніпуляторам.

Sub1 зібрала кубик за 20 ходів і 0,887 секунди. Представник Книги рекордів Гіннеса не був присутній при демонстрації, але найближчим часом Бір також подасть заявку на реєстрацію свого досягнення.

Як повідомлялося, в листопаді минулого року машина, створена Захарією Громко (Zackary Gromko), студентом із США, зібрала кубик Рубіка за 2,39 секунди. Вже в січні 2016 року Джей Флетленд (Jay Flatland) і Пол Роуз (Paul Rose) із Канзасу показали свій комп'ютер офіційному представнику Книги рекордів Гіннеса: системі вистачило 0,9 секунди.