NASA/JHUAPL/SwRI

Про це повідомляється на сайті NASA, передає Лента.ру.

Досліджений гірський хребет, показаний агентством, розташований на південному сході Ктулху і в довжину досягає 420 кілометрів. Він являє собою послідовність кратерів, розділених долинами і піками, найвищі з яких вкриті снігом.

Вчені вважають, що він сформований метаном, який у вигляді льоду осідає на вершинах гір з верхніх шарів атмосфери Плутона. На більш низьких піках цього з'єднання не виявлено (його також немає в сусідніх шарах атмосфери).

Відео дня

Читайте такожNASA показало знімок крижаних каньйонів на Плутоні

Роздільна здатність представленого вченими знімка складає 680 метрів на піксель. На зображенні показано ділянку поверхні карликової планети довжиною 450 кілометрів і шириною 225 кілометрів. Знімок отриманий New Horizons з відстані 33,9 тисячі кілометрів від поверхні Плутона за 45 хвилин до максимального зближення апарату з карликовою планетою.

Регіон Ктулху простягається вздовж західної частини екватора карликової планети і починається з плато Супутника. У довжину регіон сягає трьох тисяч кілометрів, а в ширину — 750 кілометрів. Це трохи більше, ніж розміри штату Аляска в США.

Читайте такожNASA показало знімок айсбергів Плутона

Ктулху має більш темніший колір, ніж навколишня місцевість. Це пов'язано з формуванням толінів, які утворюються в хімічних реакціях за участю метану під дією сонячного світла. Геологія Ктулху демонструє різноманітність рельєфу Плутона.