flickr.com/photos/frenchy/

До таких висновків дійшли американські вчені, передає Lenta.ru. Психологи з Університету штату Огайо скористалися даними, зібраними під час Національного лонгітюдного дослідження молоді (віку 14-21 рік), який пройшов у 1979 році. Учасники цього дослідження не тільки пройшли тест на IQ, але і відповіли на питання про свій колір волосся. Вчені прибрали з масиву даних інформацію про громадян латиноамериканського і африканського походження (для більш об'єктивного порівняння).

Читайте такожШтучний інтелект провалив дитячий тест на IQ

З'ясувалося, що середній IQ блондинок становить 103,2. У шатенок цей показник склав 102,7, у рудих - 101,2, у брюнеток - 100,5. Крім того, у блондинок дещо вищі шанси опинитися в групі з найвищим IQ. Вчені зазначають: інтелектуальну перевагу блондинок над іншими жінками не можна вважати доведеною (різниця в IQ між ними знаходиться в межах статистичної похибки), проте вони абсолютно точно не дурніші за інших.

Відео дня

Іншими словами, стереотип про "тупу блондинку" виявився таким, що не відповідає дійсності. При цьому така оцінка має конкретні наслідки: при прийомі на роботу і прийнятті рішень про кар'єрне підвищення блондинок часто дискримінують, відзначають вчені.